VERKSAMHET på Solhem hösten-22

 

Månadsträff onsdag den 21.9.2022 kl 18.30

Fredrik Aspelin berättar om sjöräddning i Finland och några exempel om olika fall. Kaffeservering. Välkommen alla!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

STOR FAMILJEFEST med program och annat roligt för alla åldrar, söndagen den 9.10. kl 16-18.  Sås och Kopp uppträder! Välkommen med!

Musiklek med Sussi, Ludde och Macke, för barn 0-4 år, torsdagar kl 10. Första gången 18.8. Efter musikleken familjecafé. Ordnas i samarbete med Norr om Stan. Mera info  www.nos.fi

Dramaklubb för åk 3-6, torsdagar kl 17.30-19 fr.o.m. den 8.9.2022. - Du som gillar teater och drama, kom med! Vi arbetar med improvisation, teaterövningar, rollspel, röst och rörelse. Drama är spännande och roligt! Ledare Olivia Klippa.  Deltagaravgift 25 € för höstterminen. Anmälningar beatrice.wallman@gmail.com senast den 5.9.2022

Dramaveckoslut för åk 3-6 den 12-13.11. under ledning av dramapedagog Nina Tikkanen.  Deltagaravgift för veckoslutet 25 €. Egen matsäck med! Mera information och detaljerad tidtabell senare.  Anmälningar och förfrågningar: beatrice.wallman@gmail.com . -  Det blir ett intensivt veckoslut som resulterar i en föreställning för familjerna på söndagen.

Improvisationsteaterövningar torsdagar kl 18.30-20 fr.o.m. 8. 9. för vuxna och unga. Vi går igenom improns grunder: samarbete, spontanitet och kommunikation. Vi siktar på att ha en föreställning för publik i slutet av terminen.  Ett teaterbesök brukar också ingå i terminens program.  - Inga förhandskunskaper krävs. Skrattgaranti!  Ledare dramapedagog Nina Tikkanen. Deltagaravgift 6 € per gång. Anmälningar till erja.lindfors@kolumbus.fi.

Knyppling tisdagar kl 17.15-19.30. Ledare Anne Hellman. Passar både nybörjare och erfarna knypplare. Du får vid behov låna dyna och pinnar i början. Ordnas i samarbete med Norr om Stan. Mera info www.nos.fi

Månadsträff med tema och kaffeservering

den 21.9. kl 18.30 (onsdag), Fredrik Aspelin berättar om sjöräddning i Finland och några exempel om olika fall.

den 19.10. kl 18.30 (onsdag), juridisk och ekonomisk rådgivning. En representant från  Marthaförbundet informerar om frågor som testamente, vårdtestamente, gåvobrev osv. Frågorna behandlas på allmän basis. Skicka gärna frågor på förhand (beatrice.wallman@gmail.com). Mera info på hemsidan www.malmsvenskauf.fi och Malm Svenska Ungdomsförenings Facebook -sida.

Svenska Dagen firas den 6.11. Mera info senare.

Julbasar  söndagen den 20.11. kl. 12-15. Missa inte MSUFs traditionella julbasar! Det vankas lotteri, handarbeten, bakverk, lopptorg, varm korv, Malms bästa våfflor med vispgrädde och sylt, kaffe med dopp, tomtar i vrårna och en härlig stämning.

Julvaka i början av december tillsammans med Norr om Stans klubbar. Program av klubbarna, pepparkaksbak, julgröt och pyssel. Hela familjen välkommen! Mera info följer senare på www.malmsvenskauf.fi och på Malm Svenska Ungdomsförenings facebook -sida.

Förfrågningar om verksamheten: beatrice.wallman@gmail.com eller tfn 050 3845226 (helst sms).

 

Uthyrning. Har du en fest på kommande? Då kan du hyra festsalen och/eller buffén samt köket på Solhem - se mera info på hemsidan www.malmsvenskauf.fi. Bokningar och förfrågningar tfn 050 385 2323/Ahlfors kl 18-20 eller per e-post info@msuf.net

 

VÄLKOMMEN! Vi ses på Solhem!

 

 

VÄLKOMMEN PÅ MSUF MÅNADSTRÄFF

onsdagen den 20.4.2022 KL 18.

Kvällens tema är

BLOMMOR OCH BIN I VÅRENS TID

Kvällens gäst Magnus Björkvall, trädgårdsmästare och biodlare, berättar bland annat om vad som är aktuellt i trädgården just nu och om sin specialitet biodling! Det finns också plats för frågor.

Kaffeservering.

HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN!

 

DRAMAKLUBB STARTAR PÅ SOLHEM I MALM!

Malm Svenska Ungdomsförening startar en dramaklubb för barn i åk 3-6.

Klubben samlas på onsdagskvällar kl 17-18.30. Första träffen blir den 6.4. och terminen avslutas den 11.5. Deltagaravgiften för april-maj är 20 €

Ledare för klubben är Olivia KLippa.

Anmälningar senast den 5.4.2022 till beatrice.wallman@gmail.com

 

Hjärtligt välkommen till Solhem på månadsmöte torsdagen den 3.3.2022 kl 18!

Temat för mötet är

NOSTALGITRIPP - OCH SENASTE NYTT.

Vi  kommer att titta på en video som är inspelad på MSUFs 100-årsfest i oktober 2006 (ifall inte tekniken ställer till det). Vi får också höra senaste nytt om vad som har hänt på Solhem  på sistone.  Det har hänt en hel del trots pandemin! Och det finns plats för frågor. Kaffepannan är givetvis varm och det bjuds  på tilltugg.

Framför allt ska det bli trevligt att ÄNTLIGEN få träffas igen!

 

AKTUELLT


Grötfesten den 9.1.2022 på Solhem ställs in

På grund av coronaläget ställer Malm Svenska Ungdomsförening in den traditionella grötfesten, som skulle gå av stapeln den 9.1. kl 15 på Solhem.

Vi hoppas på bättre tider och önskar alla en
GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET!

 

Välkommen på JULBASAR  !

Söndagen den 21. November    Kl. 12-15   

  Solhem, Kyrkobyvägen 23

Kaffe med dopp

Malms godaste våfflor

Lotteri

Bakverk och handarbeten

Lopptorg, böcker

VÄLKOMMEN!

Hos oss kan du betala kontant

eller via Mobile Pay QR 54162

 

 

Välkommen på MÅNADSMÖTE på Solhem den 14.10. kl 18.30 (torsdag)!

Temat denna gång är flygning! Vi får besök av Jyri Virmalainen, som är amatörflygare. Passa på att fråga om allt du funderat på kring ämnet! Kaffeservering med diskussion.

 

DRAMAVECKOSLUT FÖR BARN PÅ SOLHEM!

Tid 9-10.10.2021  (lördag-söndag)

Målgrupp åk 3-6

Plats Solhem, Kyrkobyvägen 23

Deltagaravgift 25 €

Ledare Nina Tikkanen

Anmälningar (och förfrågningar) beatrice.wallman@gmail.com senast den 5.10,2021

Kom och träffa nya kompisar och upplev teatermagi i två roliga dagar på Solhem! Under Dramaveckoslutet får du bekanta dig med teaterns grunder - du får improvisera och fantisera tillsammans med andra likasinnade. På söndagen kommer vi att ha en liten uppvisning för familjen som då får se vad vi har lärt oss under veckoslutet.

Dagsschema

Lördag 9.10. kl 10-14 övning

Söndag 10.10. kl 10-14.00 övning

kl 14-14.30 uppvisning

Lunch äter vi kl 12.-12.30 båda dagarna. Egen matsäck med! På Solhem finns mikrovågsugn samt kärl och bestick till förfogande.

 

MÅNADSMÖTE DEN 16.9. KL 18.30 (torsdag) med tema om ledarhundar

Vi får besök av Kenneth Ekholm och ledarhunden Assar. Kenneth berättar om ledarhundens skolning, arbete och vardag. Kenneth är aktiv inom handikapp-världen och har i början av 80-talet varit med om att starta upp Finlands Svenska Synskadades ungdomsverksamhet.

Kaffeservering och diskussion efteråt. Vi tar hänsyn till coronarekommendationer

VÄLKOMMEN!

 

Illustration av Maria Sann

                                                                    Illustration Maria Sann

RÄDDA SOLHEM-insamlingen avslutades den 13.8.2021.

Malm Svenska Ungdomsförening framför sitt varmaste tack till alla som deltagit i insamlingen! Förutom pengar som strömmat in har vi fått värdefull feed back i form av idéer och förslag för utvecklandet av verksamheten. Dem ska vi noggrant gå igenom och helt säkert förverkliga en del.

Insamlingen inbringade över 4000 €, vilket hjälper Solhem en god bit på vägen. Intäkterna från insamlingen kommer att användas för löpande kostnader men också för reparation av föreningshusets stolar. 

PELASTA SOLHEM – keräys päättyi 13.8.2021

Malm Svenska Ungdomsförening rf kiittää lämpimästi kaikkia keräykseen osallistuneita! Rahan lisäksi saimme arvokasta palautetta ja ideoita toiminnan kehittämiseen. Käymme ne kaikki huolellisesti läpi ja toteutamme varmasti osan.

Keräys tuotti yli 4000 € mikä auttaa Solhemia hyvän matkaa. Keräyksen tuotto tullaan käyttämään talon juokseviin kustannuksiin ja myös seuraintalon tuolien korjaukseen.